Mevsimine göre çiçek ekimi

Ocak Ayında Hangi Çiçekler Ekilmeli?

Bu mevsimde zorlu kış koşulları görüldüğü için bitkilerin korunması ve sulama periyotlarının azaltılması gerekir. Ocak ayında ekilmesi gereken başlıca çiçekler; ametist, pelesenk, hercai menekşe, sabır ağacı, camgüzeli, begonya ve lobelyadır. Bu ay, ekseriyetle gölgede büyüyen çiçekler ekilir.

Şubat Ayında Hangi Çiçekler Ekilmeli?

Şubat ayı, gül fidanlarının budandığı aydır. Çim alanlarda kış gübresi bu ay içinde tamamlanmalıdır. Ayrıca soğuk bir ay olsa da ilkbahar hazırlıkları şimdiden yapılabilir. Balkonu düzenlemek için en ideal zamandır. Şubat ayında ekilen başlıca çiçekler; bodur mavi çan, karagözlü suzan, buz çiçeği, gayret ve bodur kolyozdur.

Mart Ayında Hangi Çiçekler Ekilmeli?

Mart sonu ilkbahar başlangıcıdır fakat bu döneme kadar oldukça sert mevsim koşulları görülebilir. Önceki aylarda bitkileri korumak için toprağın üzerine serilen saman, turba ve bitki yaprağı yığınları bu ay son kez yenilenebilir.  Mart ayının çiçekleri; deliotu, gayret çiçeği, katife, latin çiçeği, zinya, hüsnüyusuf, peygamber çiçeği ve floş çiçeğidir.

Yaz Yaklaşırken: Nisan Ayında Hangi Çiçekler Ekilmeli?

Nisan, yaz hazırlıklarının başlaması gereken aydır. Ayrıca doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması gereken bitkiler için gölgelenme örtüleri kullanılmalıdır. Nisan ayının yıllık bitkileri şunlardır: mine, ateş çiçeği, karanfil, schefflera, gündüz sefası, petunya, godetya, yıldız çadırı ve cam güzeli.

Mayıs Ayının Çiçekleri

Mayıs, güneşin sıcaklığının ciddi anlamda hissedildiği bir aydır. Birçok çiçeğin doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması gerekir. Bu yüzden gölgeleme işlemi mutlaka yapılmalı, evde yetiştirilen çiçekler güneş ışığına doğrudan maruz kalmayacak yerlere yerleştirilmelidir. Mayıs ayında ekilen çiçekler şunlardır; müge, inci çiçeği, sardunya, horçiçeği ve açelya.

Haziran Ayının Çiçeği: Gül

Gül, Haziran denilince akla gelen ilk çiçektir. Ayrıca tırmanıcı çiçeklerin de bu ay içinde ekilmesi ve rafya ipiyle güçlendirilmesi gerekir. Sardunya, ortanca, petunya ve açelya gibi çiçekler de Haziran ayında açmaya başlar.

Temmuz Ayında Ne Ekilmeli?

Temmuz ayında havalar iyiden iyiye ısınmaya başlar. Bu yüzden bitkilere verilen suyun arttırılması gerekir. Ayrıca ayıklama işlemi de bu ay içinde yapılmalı ve ortaya çıkmaya başlayan zararlılara karşı mücadele edilmelidir

Bir cevap yazın